til oversigten
luk tekstboks

Børnehuset Møllebjerghave

Projekt: Ny børneinstitution med plads til 100 børn
Klient: Hvalsø Kommune
Periode: 1998 - 1999
Areal: 780 m2

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Børnehuset disponeres omkring en række rumligheder, der sikrer rum både for det fælles og det private. Børnehusets tag åbner sig mod øst og vest, over henholdsvis grupperummene og fællesrummene, som derved har lys langt ned bag i rummene; både direkte og reflekteret. Facadernes vindueshuller fungerer som sammenbindende element imellem ude og inde for både små og store. I fællesrummets sydvestvendte facade indsættes rumdannelser af mere åben karakter.
Dele af væggene består af glasbyggesten, bl.a. ved garderoberne og værkstedet. Glasbyggestenene er halvtransparente og skaber visuel kontakt rummene imellem - man kan se at der foregår noget, som man måske kunne tænke sig at deltage i!
Huset er med sin vekslende åbenhed og intimitet tænkt at skulle stimulere nysgerrigheden.