til oversigten
luk tekstboks

Flyvestation Værløse - Nordlejren

PROJEKT Udvikling af nye byområder ved Flyvestation Værløse
KLIENT Værløse Kommune og Kuben A/S
PERIODE 2004 - nu
AREAL Området er 95 hektar - heraf 43 hektar til byformål. 350 boliger og andre funktioner på i alt 50.000 kvadratmeter.

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Projektet formulerer en bybygningsstrategi, der modstiller traditionen med det nye - de klassiske kvaliteter med de moderne.

Ønsket er at skabe et projekt, hvis idé kan fastholdes over tid, men samtidig åbner op for den mangfoldighed, som fremtiden naturligt vil give. Et projekt med indbygget tidløshed.

Den fremtidige planlægning af Flyvestation Værløse baseres på opfattelsen af at for at skabe nyt, er det nødvendigt at viderebringe det oprindelige i det nye. JUUL | FROST Arkitekter forsøger bevidst at sammenholde områdets kvaliteter såsom overskuelighed, orden og identitet. Dette gøres i samspil med den moderne byideologis kvaliteter: mangfoldighed, bevægelse og harmoni opstået gennem modsætninger og spændingsforhold.

JUUL | FROST Arkitekter ønsker at omskabe Flyvestation Værløse som en by i sig selv med sin egen karakter, sit eget ordenssæt og sit eget særkende. Flyvestationen vil udvikles over tid, hvorfor en robust strategi vil sikre sammenhæng og identitet.