til oversigten
luk tekstboks

Handicapboliger

PROJEKT 20 boliger og støttecenter med servicearealer for psykisk handicappede
KLIENT Egvad Kommune
PERIODE 2004 - 2005
AREAL 1.250 kvadratmeter

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Bebyggelsens hovedidé tager udgangspunkt i ønsket om at skabe identitet og sammenhæng, således at bebyggelsen fremstår som en identitetsskabende bolig- og kvartersdel.

Med støttecentret som den lille bydels fælleshus. På samme tid ønskes skabt et sted, som både er udadvendt oplevelsesrigt og skaber tryghed. Bebyggelsen lægger sig som en klase omkring et indre gårdrum. Gårdrummet er det fælles ankomstrum både for boligerne og støttecentret. Herved genereres et udvekslende liv mellem beboerne, hverdagens aktiviteter og gæster til støttecentret.

Støttecentret er den centrale bygning, der henvender sig til torvet og bliver via sin centrale placering bebyggelsens omdrejningspunkt. Bebyggelsen består af to typer boliger. Gruppehusene som samler sig omkring en fælles zone med køkken og opholdsrum, og kædehusene, som hver især er torumsboliger.

Alle boligerne har egen terrasse, som skaber et privat uderum. Området er disponeret omkring et indre pladsrum, hvorfra der er adgang til boliger såvel som støttecenter.