til oversigten
luk tekstboks

Kvæsthusbroen

PROJEKT Parallelopdrag om udarbejdelse af et program for Kvæsthusbroens fremtidige udformning
KLIENT Københavns Kommune
PERIODE 2005 - 2006

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Kreativitet, eksperimentet og kulturel udfordring skal være stedets ånd. Der skal skabes innovative miljøer, hvor man udnytter de kreative institutioner, der er i nærheden.

Området skal stimulere til samtaler. Der er ikke noget bedre i verden end at tale sammen, mødes i frihed og følelsesmæssig intensitet - og intet giver bedre mulighed for dette end kunstformidling, i kunstneriske inkluderende miljøer og på uformelle mødesteder som caféer og lignende.

Mennesket skal udfordres, og tolerancen skal udvides for derigennem at minimere frygten for det anderledes. Kvæsthusbroen skal være åben, inviterende og tilpasningsdygtig over for forandringer.

JUUL | FROST Arkitekters vision for Kvæsthusmolens fremtidige udformning var med en vekselvirkning af en række invariabler og variabler. Som variabler foreslog tegnestuen forskellige kulturelle og kunstneriske aktiviteter, der ville skifte med årstiderne. Som invariabler ville Kvæsthusmolen indeholde en lysinstallation, der vil identificere området som helhed.

Under Kvæsthusmolen foreslog tegnestuen et sted for samtidskunsten - en incubator - for innovationskulturen.

Processen blev samlet i et overordnet redskab, der indeholder en oversigt over processens delfaser, bygherrerådgivningens delfaser. Derudover også hvordan de konkrete fokusgrupper etableres samt målsætning om at skabe et dialogorienteret redskab.