til oversigten
luk tekstboks

Filipstad

PROJEKT En byarkitektonisk drejebog for udviklingen af Filipstad
KLIENT Oslo Havn KF, ROM Eiendomsutvikling og Civitas
PERIODE 2005

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Filipstad skal være mødestedet mellem mennesker og kreativitet, eksperimenter og kulturel udfordring skal være stedets ånd. Filipstads byrekreative rum og landskabelige karakter vil strukturere det sociale liv og sætte rammerne for udviklingen af fremtidens Filipstad.

JUUL | FROST Arkitekter ønskede at opprioritere den gode kvalitet i byens fællesrum og værdisætte nye livsmønstre. Et hierarki af forskellige typer af byrum skaber Filipstads nye inviterende profil.

Byrummene åbner Filipstad mod fjorden, og vandet trækkes ind i boligområderne. Tilgængelighed til en varieret og mangfoldig offentlig promenade langs Oslofjorden vitaliserer og inviterer til udveksling af social og kulturel karakter, hvor Søbadet og Byparken er vitale omdrejningspunkter for socialt fællesskab.

Terminalområdet er en vital omstigningsplads for ankomst og afrejse, udveksling mellem by og havn samt mellem turisme og fastboere.

Transformering af terminalområdet til International Cruise og færgeterminalen er den ultimative katalysator for udvikling af Filipstad.