til oversigten
luk tekstboks

Købmagergade

PROJEKT Konkurrenceforslag for transformeringen af Købmagergade, Hauser Plads og Kultorvet
KLIENT Københavns Kommune
PERIODE 2008
AREAL 30.000 kvadratmeter

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


"Mental mapping - Bevidstheden om byens rum og byens liv" er titlen på JUUL | FROST Arkitekters konkurrenceforslag for transformationen af Købmagergade, Hauser Plads og Kultorvet.

Forslaget udvikler det samlede område fra et monofunktionelt transitrum til et multifunktionelt opholds- og transitrum. I fremtiden skal både bevægelsen og opholdet tilgodeses. Byrummet skal udfordre folk til at deltage i aktiviteter. Det er ikke et spørgsmål om enten eller, men derimod om både og.

Der skal være plads til den travle bevægelse og det rolige ophold. Det dynamiske og det afslappede. Gennemstrømningen og iagttagelsen. Området skal spille sammen med sin kontekst. Købmagergade skal udvikles fra en gågade præget af et entydigt bevægelsesforløb til en udvekslingszone, der henviser og aktiverer områdets bygninger, institutioner, pladser og parker.

Området skal fungere som en indgangsport til en central del af byen. En port, der fører fra Nørrebro, landets mest mangfoldigt sammensatte bydele, og Nørreport, en af landets mest benyttede stationer, ind til selve bykernen.

Hovedgrebet består af to overordnede tiltag:
1. Strækninger og sigtelinjer, hvor Købmagergade deles op i mindre forløb.
2. Udvekslinger og henvisninger, hvor områdets omgivelser aktiveres i folks bevidsthed.