til oversigten
luk tekstboks

Æbleplantagen

PROJEKT 60 rækkehuse
KLIENT Kirk Ejendomme
PERIODE 2006 - 2008
AREAL 6.000 kvadratmeter

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Æbleplantagen er 60 moderne, 2 etagers gennemlyste rækkehuse - der opføres få minutters gang fra Slagelse Station. Projektet er bygningspræmieret i 2008 af Slagelse kommune.

Det karakteristiske ved bebyggelsesplanen er boligernes indbyrdes placering i otte vinklede boligstænger, hvilket skaber rum af varierende karakter. Rummene fungerer skiftevis som boligernes ankomstarealer og rekreative frirum.

Planen skaber en naturlig stiforbindelse på tværs af bebyggelsen, to decentrale byrum samt en stor fælles grønning. Rækkehusene er opført i gedigne materialer med facader og gavle i hårdt brændt mursten, der giver et farvespil i gråbrune nuancer, mens vindues- og dørpartierne er designet som lyse profiler, hvis linjer giver byggeriet lethed.

Boligernes indgangspartier er tydeligt markerede af et vertikalt vinduesbånd, der tilfører boligerne et karakteristisk udtryk. Æbleplantagen er fleksible boliger med åbne planløs­ninger, der gør det muligt for beboerne at tilpasse boligerne til deres individuelle behov.