til oversigten
luk tekstboks

Sankt Lukas Bro, Lindely

Projekt: Broforbindelse for Skt. Lukas stiftelsen i Hellerup
Klient: Sankt Lukas Stiftelsen
Periode: 2008 - 2011
Areal: 60 m²

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Broforbindelsen er en fodgængerbro, der forbinder to bygningsfløje på Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup. Broen kobler sig på de eksisterende bygninger i henholdsvis stueetage og første sal. Den skaber et nyt hjørne til bebyggelsen ud mod Bernstoffsvej og giver udsigt til Stiftelsens smukke have.

Inderst består gangbroen af en diskret klimaskærm med en ubrudt glasfacade fra gulv til loft. Det er først i broens konstruktion, det arkitektoniske udtryk fremstår, i form af en række stålrammer, der nærmest vælter mellem hinanden og på én og samme tid udtrykker kaos og orden. Koblingen mellem de skrå rammer, der giver konstruktionen den nødvendige styrke, får samtidig broen til at fremstå let og transparent.