til oversigten
luk tekstboks

Nils

Projekt: 105 lejligheder i Malmø
Klient: JM AB
Bygningsomfang: 10.000 m²
Periode: 2008 – 2011

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


De 100 boliger i Kvarteret Nils opføres på strategisk vigtig og udfordrende beliggenhed. For alle nordfra kommende bilister repræsenterer Kvarteret Nils det første møde med Malmø og fungerer hermed som en markør for byen. Nils understreger dette via et stramt artikuleret hjørne, der beklædes med mørke teglsten, som symboliserer afslutningen af stenstaden, samt en rytmisk og varieret disponering af vinduespartierne. Hjørnet markeres yderligere af en karakteristisk udragende overbygning. Bygningens mørke, ydre facader kontrasteres af de hvide inderfacader, der danner rammerne for et rekreativt, grønt gårdrum. På ydersiden fremstår bygningen både stram og dynamisk, mens indersiden er mere organisk takket være de buede udbygninger, der griber ind i gårdrummet. Nils bliver op til ni etager høj og kommer til at indeholde boliger, der størrelsesmæssigt varierer mellem 50 og 100 m². Alle lejlighederne er optimerede for maksimalt lysindtag. I bunden af bebyggelsen indrettes erhvervs- og forretningsfaciliteter.

Se video