til oversigten
luk tekstboks

Eremitageparken

PROJEKT Ny grøn struktur i Eremitageparken
KLIENT Ejerforeningen Eremitageparken
AREAL 32.000 kvadratmeter
PERIODE 2001 - 2008

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Eremitageparken er en af periodens ypperste montagebyggerier.

Udgangspunktet for fornyelsen af udearealerne er, at fællesrummene skal opfattes som oplevelses- og møderum på så mange niveauer som muligt. Derudover etablerede JUUL | FROST Arkitekter en ny grøn struktur, der øger det grønne på torvene, i stræderne og husgavlene.

Boliggruppernes centrale grå torve, der tidligere bestod af gigantiske betonindrammede sandkasser, er omdannet til grønne pladsdannelser, hvor uforpligtende møder kan finde sted.

I stræderne er der udlagt et nyt rudesystem, der underdeler på langs i mindre felter, der er afledet af de respektive huses rytmer. Derudover er vejen underdelt på tværs i zoner for henholdsvis køreflader, grøn parkering, beplantningszoner og fortov. Selve rudesystemet optegnes med striber af hvide beton bordursten, der fungerer som trafikdæmpende foranstaltning.