til oversigten
luk tekstboks

Fremtidens Levantkaj

PROJEKT Masterplan for Fremtidens Levantkaj, Konkurrence
KLIENT By & Havn
PERIODE 2017
AREAL 500.000 m2

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Levantkaj i Københavns Nordhavn skal for fremtiden være et blandet bykvarter med boliger, erhverv, institutioner og kultur, der sammen skaber rammen om det gode hverdagsliv for 10-12.000 beboere og beskæftigede.

JUUL | FROST Arkitekters konkurrenceforslag belyser, hvordan Levantkaj kan forvandles til et bæredygtigt, levende og unikt kvarter med et varieret byliv.
Masterplanen stiller sig på skuldrene af stedets historie som tidligere industrihavn og havnevirksomhed; en transzone og et mellemrum mellem den lokale by og den omgivende verden.
Havnerummet ses som et palimpsest; et manuskript, der viskes rent for, at nye ord og indsigter kan fylde pergamentet ud. Men manuskriptet viskes aldrig helt rent, og tidligere spor træder fortsat frem i fragmenter.
Således dyrker masterplanen både udsynet mod verden og det nære og lokale. Det skaber en global landsby og en progressiv og udadvendt bydel.

Bebyggelsesplanen struktureres i 43 byggefelter i et forskudt grid-system, der tilfører rytme og en indre skala til den store flade. Den opdeler Levantkaj i fire forskellige kvarterer: Campus, Centrum, Byen og Verden. Hertil kommer fælles byrum i form af parkbånd, grønne gårde, pladser, gader og bevægelseskorridorer.