til oversigten
luk tekstboks

Hovedsæde for Max Bank

PROJEKT Hovedsæde for Max bank på Næstved Havn
KLIENT Nordicom
PERIODE 2006 - 2009
AREAL 7.000 kvadratmeter

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Hovedsædet for Max Bank består af tre dele, hvoraf den historisk værdifulde Kanalgården er gennemrenoveret.

Den nybyggede foyer fungerer som ankomstrum til hovedsædet og forbinder Kanalgården med en ny vingeformet bygning, der huser flertallet af bankens ansatte. Selve vingeformen nedskalerer bygningskroppen, understreger facadens refleksioner, skaber bevægelse gennem det indre rum samt giver et slankt, vertikalt udtryk mod byen og havnen.

Hovedsædet er holdt i et enkelt, råt og industrielt udtryk - med respekt for havnens fortid som industriel arbejdsplads. Det industrielle opblødes af iscenesættelsen af den tætte kontakt mellem kunde og ansatte, der allerede finder sted i ankomstrummet, hvorfra der er uhindret udsigt til bankens medarbejdere.

Bygningen afsluttes af en grøn og translucent glasfacade, der som en hud ligger udenpå bygningen og reflekterer himmellyset, så hovedsædet skifter udtryk alt efter tidspunkt og årstid.