til oversigten
luk tekstboks

Boliger i Sønderborg

PROJEKT Boliger på Sønderborg Havn
PERIODE 2010 - 2012
AREAL 1.600 kvadratmeter plus parkeringskælder

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Over de kommende 10 til 15 år skal Sønderborgs forhenværende erhvervshavn transformeres til en ny, attraktiv og levende bydel.

Havbo er det første boligprojekt, der opføres inden for rammerne af Frank Gehrys masterplan for Sønderborg Havn, som JUUL | FROST Arkitekter har lavet designguide til. De ni boliger opføres på arealet mellem Ewers Pakus og Christian d. Xs Bro - et område karakteriseret ved åbenhed mellem bygningerne.

Med sit formsprog sætter Havbo scenen for de kommende bygninger i den nordlige del af havneområdet, der med tiden kommer til at omfatte Ewers Pakhus, Kulturhuset samt hotel- og kontorbyggeri.

Med udgangspunkt i Rubiks Cube drejes bygningskroppen etagevis, og som en del af drejningen indgår altanerne, som er skåret ud og ind i formen. Dette resulterer i en harmonisk bygningskrop, hvis hvide facader refererer til områdets maritime karakter.

Facaderne åbnes i store vinduespartier, der skaber forbindelse mellem ude og inde. Alle boliger får optimal udnyttelse af udsigten og de tilknyttede udearealer samt et generøst lysindfald.