til oversigten
luk tekstboks

Grenverket

PROJEKT Vinderprojekt i indbudt konkurrence vedrørende transformation af Medicinsk Centrum til ny multifunktionel bygning
KLIENT Hemsö
PERIODE 2013
AREAL 17.000 kvadratmeter

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Medicinsk Centrum i Skt. Lars parken skal transformeres til at indeholde nye funktioner.

Programmerne dækker blandt andet over Engelska Skolan, plejeboliger og en række forskel­lige offentlige funktioner som café, apotek, butikker og kon­torer.

Medicinsk Centrum transformeres fra en indadvendt og lukket bygning til en udvekslende bygning, hvor parkrummet trækkes helt ind i bygningskroppen - visuelt såvel som fysisk. Bygningen omdøbes til Grenverket - og målet er at integrere bygningen med det smukke, omgivende parkområde.

Ambitionen er at skabe en sammenhængende bygning kendetegnet ved transparens og synlighed mellem de forskellige funktioner. De enkelte programmer udfoldes, samtidigt med at de synliggøres over for hinanden, således at bygningens mangfoldighed kon­stant fremhæves som en underliggende klangbund for det liv, der udspiller sig inde i selve bygningen og i det tilstødende nærmiljø.

Ved hjælp af hybridprogrammering opstår en bygn­ing, der lever, idet brugen og den multifunktionelle program­mering skaber anvendelse i størstedelen af døgnets vågne timer.