til oversigten
luk tekstboks

Diakonihaven

PROJEKT Haverum knyttet til Sankt Lukas Stiftelsens nye tilbygning med plejeboliger og guldbro
KLIENT Sankt Lukas Stiftelsen
PERIODE 2012 - 2013
AREAL 3.000 kvadratmeter

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Det nye haveanlæg knytter sig til Sankt Lukas Stiftelsens nye tilbygning med plejeboliger tegnet af JUUL | FROST Arkitekter.

Tre haverum tilbyder varierede oplevelser, ro og tryghed, og er en invitation til nye samværsformer og ophold for både flere eller få. Der er rum til at være sammen i fællesskab, albuerum, og rum til hvile og refleksion - eller bare til at observere.

Virkemidlerne i hovedgrebet er strukturskabende linjer i fladen, en stor andel af fritvoksende, frodig beplantning og en mindre andel klippet og ”styret” beplantning. Beplantningen har forskellige temaer og giver næring til sanserne med farver og dufte, der skifter i løbet af året.

Haverne er på en gang adskilte og sammenhængende - hække danner rumlig afgrænsning på den ene side og afskærmer for terrænspring på den anden side. Et opholdssted i det ene haverum har et udsigtspunkt i et andet haverum. Inden for en sammenhængende geometri skaber planterne forskellig karakter i hvert rum, der på den måde supplerer hinanden. Haverne rummer flere små stiforløb og opholdssteder, som er forbundet med hinanden.