til oversigten
luk tekstboks

DTU Ballerup Visionsplan

PROJEKT Rammeaftale
KLIENT Danmarks Tekniske Universitet
PERIODE 2013 - 2014
AREAL 60.000 kvadratmeter bygninger

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


JUUL | FROST Arkitekter har udarbejdet en visionsplan for DTU Ballerup Campus i forlængelse af en fusionering mellem den tidligere ingeniørhøjskolen IHK og DTU Lyngby.

Visionsplanen behandler som udgangspunkt behovet for en omdannelse og opgradering af det, som i dag er en skole, mod et campus som kan huse flere studerende end i dag. I visionsplanen identificeres udviklingspotentialer blandt andet i form af netværkscentre i de eksisterende bygninger såvel som en række ny- og tilbygningsmuligheder på campus.

Netværkscentrene skal som på Lyngby Campus tilbyde plads til alle, mange og få gennem forskellige aktiviteter primært fokuseret på studiemiljøet. Projektpladser, grupperum, auditorier og café med mere overlapper hinanden og tiltrækker mennesker - både internt og eksternt.

Det er i overlappet mellem de forskellige funktioner, at nye hybrider opstår og er med til at understøtte den uformelle læring og give merværdi - både som følge af en opkvalificering af campus, men også ved at styrke og optimere brugen af arealer, rationalisere pladsbehov og intensivere campuslivet.