til oversigten
luk tekstboks

Frederiks Brygge

Projekt /293 lejligheder på Frederiks Brygge ved Teglholmen, København
Klient /Nordea Ejendomme
Periode /2011 - 2016
Areal /18.900 m²

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


En vandnær og samtidig central beliggenhed skaber en unik og moderne boligbyggelse, der sammen med eksisterende bebyggelse former en ny havne-karré.

Karréen på Frederiks Brygge omslutter et indre by-landskab, der tilbyder rige muligheder for ophold og aktivitet i varierende grader af offentlig- og privathed. Frederiks Brygges i alt 293 boliger, i varierende størrelser og sammensætninger, er fordelt over bebyggelsens i alt 5 til 8 etager med et både varieret og homogent udtryk i facaden. Bebyggelsens boliger orienterer sig enten mod havneudsigten til den ene side og sollyset til den anden – eller sollyset og gårdhaven til den ene side og bygaden og himmellyset til den anden. Visionen er et attraktivt miljø, der stimulerer den moderne livsformnings mange facetter: Alle skal kunne finde sig godt til rette i de lyse og veldisponerede boliger med en udpræget oplevelse af komfort og hjemhørighed.

Frederiks Brygge vil, når bydelen står helt færdig i 2016, rumme ca. 1.200 lejeboliger. Projektet er nyskabende indenfor byudviklingen i København, da der fra start udelukkende var planlagt udlejnings-boliger til folk med almindelig indkomst.

JFA har tilmed stået for gårdrum i relation til bebyggelsen fra den helt tidlige fase til projektering og tilsyn.


Forside foto: Strøjer Tegl