til oversigten
luk tekstboks

Saga

PROJEKT Boligbebyggelse og landskab
KLIENT Midroc Property Development
PERIODE 2013 - 2017
AREAL 12.452 kvadratmeter

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Kvarteret Saga ligger i Malmøs hurtigtvoksende bydel, Hyllie. Bygherren ønskede forskellige typer af boliger til både studerende, unge par, familier og ældre. Saga er derfor en tresidet karréstruktur og én fritstående bygning. Boligtyperne er placeret efter alder, så den tresidet karréstruktur starter med studieboliger i den første stang, efterfulgt af kompakte 2 - 3 værelses lejligheder i anden stang. I trejde stand er 3 - 4 værelses lejligheder, mens den fritstående bygning indeholder 4 værelses rækkehuse.

For at understøtte den sociale mangfoldighed deler alle en stor fælles gård med grill, urban gardening, terrasser, legeplads, have og cykelparkering. Byggeriet er i 4-6 etager med en variation mellem altangangsbyggeri (studie/kompakte lejligheder), opgangsbyggeri (3-4 værelses) og 4 værelses rækkehuse.

Facaderne samler den tresidet karré i en helhed udformet i hvid puds og kobberfarvede metalpaneler med gennemgående mørkebrune vinduer og altanværn. Den fritstående bygning er beklædt med sorte cementfiberpaneler. Facadematerialerne flettes ind i hinanden og markerer samtidig en overgang mellem de tre sider i karréstrukturen. En fletning som viser, at der er noget forskelligt på færde rundt om huset, samtidig med at det har en samhørighed i materialitet og vinduessætning.