til oversigten
luk tekstboks

Kunskaps- & Kulturcentrum Falkenberg

PROJEKT Kunskaps- & Kulturcentrum Falkenberg
KLIENT Falkenberg Kommune
PERIODE 2015
AREAL 9.810 kvadratmeter

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Falkenbergs udvikling fra badeby til oplandsby er på vej ind i en ny epoke.

Stedet står overfor en ambitiøs opgradering, der med kultur- og kunskabscentret ligger et nyt lag ovenpå Falkenbergs historik som dynamisk by i udvikling. Fremover vil et af byens primære omdrejningspunkter være kultur- og kundskabscentret med de tilhørende rekreative byrum, fritids- og kulturelle tilbud.

Det nye lag ligger tilsvarende en ekstra ring på forståelsen af Falkenbergs centrum - byens centrale dele vokser med den nye bydel, ikke kun i fysisk, men også i mental forstand. Falkenberg som by bliver større!

Projektet er en ambition om at etablere synergi mellem gymnasieskolens, bibliotekets og kulturskolens respektive programmer. En vision om en agil, fleksibel og inviterende bygning, inde såvel som i relation til omgivelserne - Alla ska lyckas.

Dette fordres bedst ved at skabe rammer for at mennesker mødes. Igennem nye relationer opnår vi respekt for hinanden, ny viden, samarbejder, sociale kompetencer, som samlet giver os et helhedssyn på verden.

Ved arkitektonisk at arbejde med en høj grad af transparens mellem programmer, aktiviteter og zoner er det muligt at invitere til nye møder, der giver os indblik i ny viden og kultur.