til oversigten
luk tekstboks

Køge Kyst

PROJEKT Boligbyggeri og landskabsprojekt
KLIENT Arkitektgruppen Øst A/S
PERIODE 2014 - 2018
AREAL 6.145 kvadratmeter

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Konceptudvikling og projektering af 65 boliger i et nyt udviklingsområde.

Visionen for Køge Kyst er at skabe et unikt, attraktivt og holdbart sted, som styrker byens rolle som et centrum i hovedstadsregionen og Øresundsregionen. Køge har en unik trafikal placering nær motorvej og i kontakt med Øresundsbroen og den fremtidige Femernbroen. Køge Havn er Danmarks sjette største handelshavn og i konstant udvikling.

Bygningskroppen reflekterer grundens potentialer, så der opstår variationer i tætsamspil med omgivelsernes kvaliteter og karakterer. Karréen deles i afsnit af varierende højder mellem 3 - 6 etager. Den har en portåbning i vest og to markante gennembrydninger i nord og øst, der fritlægger en 6 etagers tårnlignende bygning i det nordøstlige hjørne.

De tre åbninger til gårdrummet er en rumlig invitation til udveksling med omgivelserne, der samtidigt bidrager til områdets uformelle net af genveje og bevægelser. Med gårdrummets nærhed til Strandengen sker en naturlig udveksling, hvor Strandengens beplantningsudtryk trækkes ind i gårdrummet.

Alle boliger er indrettet med optimale dagslys- og udsigtsforhold - stedets lys, indkigs- og udsigts- muligheder er udnyttet bedst muligt i bebyggelsen såvel som i den enkelte bolig.

Landskabet i Køge Kyst modtog en special Mention ved LILA, Landezine International Landscape Award 2019 i kategorien Residential Housing: 
"Køge Kyst stiller et spørgsmål om, hvordan man designer boligområder på stranden. Designet bringer sand og græsser til bygningernes dørtrin og tilbyder en fascinerende og unik oplevelse"