til oversigten
luk tekstboks

Hermod

PROJEKT 55 kompaktboliger i Hyllie
KLIENT MKB Fastighet AB
AREAL 3.500 kvadratmeter
PERIODE 2013 - 2016

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


I den spirende Malmø-bydel Hyllie har JUUL | FROST Arkitekter opført 55 konceptlejligheder - heraf seks atelierboliger.

Boligerne er henvendt til det moderne bymenneske, som ikke behøver så meget plads. Typelejligheden er en etværelses på 45 kvadratmeter, men ellers varierer lejlighederne fra 29 til 85 kvadratmeter, hvor de største er toplans atelierer. Bygningen er tegnet med afsæt i JUUL | FROST Arkitekters koncept for kompakte boliger kaldet "S M L". En central kerne optimerer de basale funktionaliteter og skaber bedre rum til opholds- og sociale aktiviteter.

Hermod II består af to bygningskroppe på henholdsvis 4 og 5 etager, hvor sidstnævnte har en indskudt 6. etage, som udgør atelierdelen. Derudover er et mindre treetagers gårdhus opført i gårdrummet. De tre bygninger bindes sammen af et atrium, der med sin gennemgående glasfacade skaber et lyst fællesrum, hvor ejendommens beboere kan mødes og interagere.

I forbindelse med ankomstsituationen er etableret en ”vaske-lounge” med tilhørende køkken, der også danner rum for fælles ophold og sociale møder mellem beboerne. Bygningens facade og tag holdes i samme materiale - og tagrender og udhæng er skjult. Det giver et helstøbt volumen og en fornemmelse af, at bygningens vinkler og brud er skåret ud af en monolit.

Med det stramme og rene udtryk får bygningen en særegen identitet og bliver et samlende og forenklende element i den nye bydels meget forskelligartede arkitektur.