til oversigten
luk tekstboks

Elvesletta Studentby

PROJEKT Studentboliger + hotel + erhverv, konkurrenceforslag
KLIENT Norges arktiske studentsamskipnad
PERIODE 2017 - 2018
AREAL 5.000 m2

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


I takt med omlægningen fra industriby til videnssamfund er Longyearbyen i Svalbard ved at udvikle sig til et centrum for uddannelse og naturturisme i de polare egne. Byens fremtidige Elvesletta Studentby skal derfor favne både beboere, øget turisme og et stigende antal studerende, der kommer til Svalbard.

Ud fra tre givne programmer har JUUL | FROST Arkitekters konkurrenceforslag organiseret Elvesletta Studentby i én bygning med studenterboliger, hotel og erhverv. Husets indretning understøtter alle typer fællesskaber og døgnrytmer gennem en hybridprogrammering og -organisering, der forholder sig til brugernes forskellige rytmer og behov, døgnet rundt. Et vigtigt led i JFAs konkurrenceforslag er, at skabe rammerne for, at brugerne af huset kan mødes, interagere og danne fællesskaber. De forskellige programmer mødes gennem overlap samt ved at dele og udnytte fælles faciliteter, så studerende, hotellets gæster og byen kan mødes og trives under samme tag.

Bygningen består af to rette vinkler, der er roteret i forhold til hinanden for at optage forskydningen i byens retninger. Rene linjer, naturlige materialer og kontekstuel forbindelse til omgivelserne giver et klart arkitektonisk udtryk. I mødepunktet mellem de to rette vinkler og i bygningens centrum findes indgangen og foyeren, der, som et indendørs byrum, skal fungere som det centrale fællesrum og husets hjerte.