til oversigten
luk tekstboks

Aktern

PROJEKT Bolig + Erhverv + Landskab
KLIENT Midroc Property Development
PERIODE 2016 -
AREAL 8760 m2

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Kvarteret Aktern har en prominent placering i Malmø som sidste byggegrund i Bo01 og med ikonbyggeriet Turning Torso som nabo. I gåafstand fra centrum og Västra Hamnens grønne og rekreative områder og i tæt kobling til både vand og parkmiljø skal Aktern integrere landskab, byggeri og byrum.

Akterns bebyggelse indeholder både boliger og en café med udsigt over den tilstødende park samt et mindre areal til kontor og erhverv. Selve boligdelen har et omfang på omkring 8.000 kvadratmeter fordelt på varierende boligtyper - fra små studios til store familieboliger i form af både lejlighedsbyggeri og townhouses. De varierende skalaer og den arkitektoniske mangfoldighed skal styrke intensiteten i bylivet og fremme social alsidighed.

Facadens materialer og udformning er inspireret af områdets gamle industribygninger af tegl og puds med store industrielle glasfacader i stueetagen, som inviterer gadeplanet indenfor. Med sit nynordiske facadeudtryk skabes der en naturlig kobling mellem de historiske spor og de moderne byggerier i Västre Hamnen.
Gårdrummet bliver en del af Ankarparkens rekreative forløb og bygger derfor videre på parkens eksisterende landskabelige karakter, der bidrager til varierende muligheder for ophold og samværd. Således er det integrerede grønne landskab med til at gøre Aktern til et både organisk og socialt bæredygtigt kvarter.