til oversigten
luk tekstboks

Potentialet Kyrksæterøra

PROJEKT Parallelopdrag og centrumsudvikling af Kyrksæterøra
KLIENT Hemne Kommune
PERIODE 2018

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Kyrksæterøra står over for en ny æra som det nye regionale centrum i Hemne Kommune, Norge. Byens særegne kulturminder og naturkvaliteter skal kultiveres. Men byen skal også urbaniseres, så de demografiske ændringer og de sociale potentialer bliver forløst.

JFA har foretaget en analyse af byens potentialer og kvaliteter og kastet et strategisk blik på byen. Arbejdet er udført i tæt dialog med lokale interessenter, borgere, kommunen samt to andre arkitekthold. En åben og workshopbaseret proces har sikret, at borgernes inputs har formet proces og projekt.

Smuk natur omringer byen, og projektet fokuserer på byens nærhed til vandet, der i dag er visuelt til stede, men svært tilgængelig. Løsningsforslaget har skabt 3 overordnede felter for byens udvikling, der hver har egen identitet og anvendelse. Felterne centrerer omkring fokuspunkter i byen, der alle leder fra byen til elven.
 
Et helhedssyn, der tænker på tværs af by, rum, livsformning og krop, i bæredygtighed og social programmering, er forudsætningen for udviklingen af fremtidens Kyrksæterøra. En by, der samler oplevelsen af natur, kultur og det urbane ét og samme sted.