til oversigten
luk tekstboks

Munkebjergvænget B

PROJEKT 145 boliger i Munkebjergvænget i Odense
KLIENT Barfoed Group
PERIODE 2016 -
AREAL 13.500 m2

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


På en smukt beliggende grund i Odense bygger Juul | Frost Arkitekter 145 boliger fordelt på 13.500 m2, omkranset af skov og forbundet af et grønt, rekreativt bånd.
Munkebjergvænget ligger midt i et af Danmarks mest ambitiøse udviklingsområder for forskning, uddannelse og erhverv. Odense skal have et innovativt miljø i topklasse med et supersygehus, Professionshøjskolen EUC Lillebælt, Forskerparken og et endnu stærkere Syddansk Universitet. Derfor efterspørges en større diversitet i boligudbuddet i grønne og bynære omgivelser.

På byggegrund B i Munkebjergvænget bliver opført kvalitetsboliger med gode dagslys- og udsigtsforhold og store opholdsaltaner. Boligerne opføres i varierende størrelser med plads til forskellige målgrupper.

I to s-formede bygningskroppe bugter bebyggelserne sig fra syd mod nord i forlængelse af hinanden. Bygningskroppene bevæger sig fra 6 - 8 - 4 etager og 5 - 6 - 3; to dynamiske volumener som både i det vandrette og det lodrette snit slynger sig og fortander. Facadernes forrykninger og drejninger nedskalerer volumenerne ned mod den omgivende kontekst.
Teglfacaderne på ankomstsiden har tyngde og robusthed, men er også elegante med overvejende lodrette vinduesformater. Mod parken brydes teglfladerne af udeliggende altaner, og bygningsvolumenets knæk åbner op mod parken og byder indenfor.