til oversigten
luk tekstboks

Byudvikling Årsta Torg

PROJEKT Byudviklingsplan bolig, erhverv og byrum
KLIENT Uppsala Kommune
PERIODE 2015 - pågående
AREAL 50.000 kvadratmeter

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Årsta Torg skal være en nyt urbant omdrejningspunkt i Östra Sala Backe. Området er Uppsalas nye flagskibsprojekt inden for bæredygtig udvikling og innovativ arkitektur.
Juul | Frost Arkitekters byudviklingsplan ønsker at tilbyde et by- og boligområde af høj kvalitet, så Årsta Torg for fremtiden er med til at profilere området som en smuk, holdbar og social ny bydel i Uppsala.

Bydelen skal først og fremmest skabe en fælles lokal identitet for både nuværende og nye beboere, men skal også samle de omkringliggende bydele og understøtte sammenhænge på tværs af byen.

436 boliger i varierede boligtyper og 5200 m2 erhverv skal give Årsta Torg liv, men også udformningen af bydelens offentlige rum spiller en stor rolle i realiseringen af de ambitiøse målsætninger.

Östra Sala Backe ligger i et udpræget forstadsmiljø lige uden for Uppsala centrum med Årsta Torg placeret i hjertet af den nye bydel. For at give området et mere urbant liv med en større tilknytning til centrum, har planen fokus på fortætning af byrum og bebyggelse. Årsta Torg får små, tætte stræder og en central plads omgivet af fire boligkarréer med butikker og restauranter i stueetagen.