til oversigten
luk tekstboks

Kvarteret Särimner

PROJEKT 70 lejligheder og tilhørende gårdrum
KLIENT Roth Fastigheter
PERIODE 2016 - 2019
AREAL 6400 m2

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


I Hyllie, tæt ved togstationen, park og rekreative grønne arealer, skyder Kvarteret Särimner frem.
De 70 lejeboliger bliver opført i varierende størrelser - fra et-værelseslejligheder på 35 kvadratmeter til fire-værelses på 100 kvadratmeter. Det sikrer en stor social mangfoldighed, hvor studerende og børnefamilier kan leve dør om dør.

Bebyggelsesgrunden er en uregelmæssig hjørnegrund. Projektet har derfor udviklet et særligt bygningskoncept.
Volumenet er designet af smalle lodrette bygningsdele, hvoraf hver andet bygningsmodul forskydes. Det muliggør udformningen af det uregelmæssige hjørne mod gården. Samtidig giver konceptet plads til en indlejret altangang på den ene side og en indlejret, solvent altan på den anden. Derved undgåes for mange trappehuse til det store antal lejligheder, og alle lejligheder samt trappehuse bliver gennemlyste.

Bygningsvolumenet understøttes af en varieret facade. Hovedbygningen opføres i røde mursten, mens facaderne på de forsænkede altaner og altangange er en grå-sort metalplade. Mod gårdrummet skifter facaden til hvid puds, der giver lys til det smalle gårdrum.

Gårdrummets landskabsudformning er en fortolkning af nærområdets natur, der har en vild og let karakter med naturlig beplantning, græsser, stauder og årstidens variationer og farver.