til oversigten
luk tekstboks

Holbæk Fjordtårn

PROJEKT Disponering og projektering af højhus i 17 etager med 60 ejer- og lejelejligheder på Holbæk Havn
KLIENT AP Ejendomme
PERIODE 2017 - 2019
AREAL 7.300 kvadratmeter

Vis beskrivelse Skjul beskrivelse


Direkte ud til havnefronten og i hjertet af Holbæk lyser Holbæk Fjordtårn op som byens nye vartegn. Holbæk Fjordtårn står nu færdigt og over julen er de første beboere flyttet ind i de 60 moderne leje- og ejerlejligheder fordelt på 57 meter og 17 etager med udsigt over fjord og by.

Juul | Frost Arkitekter har udformet Holbæk fjordtårn som et slankt volumen suppleret af to kileformer og i skarpe, hvide betonelementer kombineret med glas, der i samspil får bygningen til at fremstå skarp, slank og enkel. Boligerne sikres naturligt lys fra store vinduespartier og byder på terrasser eller altaner placeret således, at hvert lejemål sikres den bedst mulige udsigt. På 14 af etagerne er tre af boligerne orienteret med udsigt over fjorden, mens den fjerde, sydvestvendte, tilbyder et kig til Holbæk by og ikke mindst sol fra morgen til aften.

Juul | Frost Arkitekters landskabsarkitekter har været en del af designprocessen fra start for at udforme det frigivne areal ved tårnets fod; Plinten, der er placeret ovenpå bygningens parkeringsareal og udformet som en opholdsplads med beplantning og solstole. Den sydvendte opholdsplads er et sted, hvor beboere, naboer og turister er velkomne til at slå sig ned og nyde solen.