JUUL FROST ARKITEKTER TEGNER FREMTIDENS HOTEL- OG RESTAURANTSKOLE
Både elever, lokalmiljø og københavnere får glæde af nybyggeriet af Hotel- og Restaurantskolen og udviklingen af et gastronomisk campusområde på skolens grund i Valby. Målet er at skabe et helt nyt kvarter med en verdensklasse fagskole for madhåndværk og gæstfrihed side om side med attraktive ungdoms- og familieboliger samt erhverv.
Den nye skolebygning vil sætte høje standarder for gastronomiske værksteder, hvor læring af madhåndværk sker gennem hænderne og sanserne, og samtidig opnå en høj certificering inden for bæredygtighed.
Bygningen vil rumme faciliteter til egenproduktion af råvarer som fx skinkehotel, chokoladeværksted, fermenteringsrum, bryggeri, taghaver og orangerier, ligesom der vil være restauranter, barer, cafeer og receptioner, hvor eleverne kan træne deres færdigheder. På campusområdet vil der blive etableret et stort antal ungdoms- og familieboliger samt erhverv, og byggeriet vil blive udviklet med ambition om at opnå minimum guld i den anerkendte DGNB-certificering.
I det kommende års tid vil Hotel- og Restaurantskolen og PensionDanmark sammen med Juul Frost Arkitekter i fællesskab udvikle planerne for det nye kvarter.
Læs mere om projektet på Hotel- og Restaurantskolens hjemmeside
AREAL:
Grundareal: 18.086 m2
Samlet areal for nye bygninger: 38.552 m2
NY SKOLEBYGNING
Areal: 14.753 m2 + kælder
Kapacitet: 1.050 årselever
BOLIGER
Areal: 21.371 m2
Forventet antal: 435
Heraf studie/ungdomsboliger: 313
Heraf almene boliger: 76
Heraf familieboliger: 46
MINDRE ERHVERV
Areal: 2.428 m2